Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Συμβουλές για να βελτιώσετε τη βόλτα με το σκύλο σας

Στο ilove dog μας ενδιαφέρει η συμβίωση σας με τον τετράποδο φίλο σας, για αυτό φροντίσαμε για εσάς και συγκεντρώσαμε 6 συμβουλές οι οποίες θα σας χρησιμεύσουν να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας κατά την διάρκεια της βόλτας σας. Θα έχετε δει και εσείς πως υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους μέχρι σε ένα σημείο φορώντας τους το λουρί και όταν φτάσουν σε ασφαλές σημείο τους το αφαιρούν γνωρίζοντας πως ο σκύλος τους θα παραμείνει στα πλαίσια της περιοχής που του έχουν ορίσει. Η διαφορά αυτών των ανθρώπων με άλλους κατόχους σκύλων και ενδεχομένως και με εσάς είναι πως έχουν καταφέρει να διαχωρίσουν τον ρόλο τους, δηλαδή έχουν καταφέρει να δείξουν στο σκύλο τους πως αυτοί είναι το "αφεντικό" γιατί κακά τα ψέματα ένας σκύλος εάν καταλάβει πως μπορεί να σε κάνει ότι θέλει τότε η υπακοή πάει περίπατο.

Ας δούμε όμως πως μπορείτε και εσείς με απλό και έξυπνο τρόπο να καταφέρετε να μεταδώσετε στον σκύλο σας πως εσείς τον ορίζετε και ότι εσείς είστε το "αφεντικό" όταν βγαίνετε βόλτα.

1. Περπατάτε μπροστά από το σκυλί σας.
Ναι καλά διαβάσετε, αυτό είναι ένα μικρό τέχνασμα το οποίο μεταφέρει αυτόματα στον σκύλο σας την αίσθηση πως εσείς κάνετε κουμάντο, φροντίστε να μην συμβεί όμως το αντίθετο, αν δηλαδή ο σκύλος σας ελέγχει την βόλτα και σας καθοδηγεί , τότε αυτός έχει την αίσθηση πως είναι το μεγάλο “αφεντικό”. Θα πρέπει να είστε πρώτοι κατά την έξοδό σας από το σπίτι και πρώτοι κατά την επιστροφή σας, αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία του σκύλου σας όσο απλό και να σας φαίνεται, φροντίστε επίσης το σκυλί σας να είναι δίπλα ή πίσω σας κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

2. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε κοντό λουρί για σκύλους.
Όταν χρησιμοποιείτε ένα κοντό λουρί για σκύλους αυτό που έχετε να κερδίσετε είναι πως θα έχετε περισσότερο τον έλεγχο σε ότι και αν κάνει. Να προσέχετε όμως και ένα έχετε πάντα στο νου σας την ασφάλεια του σκύλου σας όταν του δίνετε οδηγίες και του διορθώνετε τυχόν λάθη του.

Ilove dog Tips: Κατά την διάρκεια της βόλτας με το κοντό λουρί τοποθετήστε το στην κορυφή του λαιμού για να μπορείτε να το καθοδηγείτε πιο εύκολα, θα καταφέρετε έτσι μια εύκολη και καλή επικοινωνία

3. Αφιερώστε χρόνο για να βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας.

Τα σκυλιά μην ξεχνάτε πως έχουν σχεδόν τις ίδιες ανάγκες με εμάς και σε αυτή την περίπτωση την ανάγκη της βόλτας, θα πρέπει να είστε πολύ τυπικοί σε αυτό, θυμηθείτε πως στα σκυλιά αρέσει η πρωινή βόλτα, αν έχετε την δυνατότητα να το κάνετε αυτή θα ήταν μια ιδανική βόλτα για τον σκύλο σας. Ο χρόνος περιπάτου εξαρτάται ανάλογα και με τον σκύλο καθώς ο κάθε ένας έχει και διαφορετικές ανάγκες, μια συμβουλή από τον κτηνίατρο σας θα ήταν πολύ χρήσιμη, συνήθως ένας τυπικός χρόνος περιπάτου ορίζεται από τριάντα λεπτά έως και μια ώρα.

4. Ανταμείψτε το σκυλί σας κατά τη διάρκεια της βόλτας.
Για να μπορέσει ο σκύλος σας να υπακούει στις διάφορες εντολές σας θα πρέπει κάθε τόσο και να το ανταμείβετε για την καλή του συμπεριφορά, όπως το να τον αφήσετε να εξερευνήσει και να μυρίσει την εκάστοτε γύρω περιοχή. Να έχετε υπόψιν σας πως εσείς ορίζετε τον χρόνο ανταμοιβής πότε θα τελειώσει, για αυτό θυμηθείτε πως χρόνος αυτός θα πρέπει να μην είναι μεγάλος σε διάρκεια γιατί υπάρχει ενδεχόμενο ο σκύλος σας να μην μπορεί να συγκεντρωθεί στον περίπατο σας κάνοντας συχνές στάσεις για να μυρίσει και να εξερευνήσει.

5. Κρατήστε τον ρόλο του "Αφεντικού" και μετά την βόλτα.
Επειδή μόνο στην βόλτα δεν αρκεί για να μεταδώσετε στον σκύλο σας το συναίσθημα της υπακοής, ακόμα και όταν φτάσετε σπίτι μην σταματήσετε να τον καθοδηγείτε π.χ καθώς βγάζετε τα παπούτσια σας ή του βγάζετε το λουρί αφήστε να σας περιμένει υπομονετικά.

6. Επιβράβευση και μετά την βόλτα.
Για κάνετε τον σκύλο σας να νιώσει πως για να αποκτήσει φαγητό και νερό θα πρέπει να "δουλέψει" δώστε του ένα ωραίο γεύμα αμέσως μετά την ωραία σας βόλτα.

Μην ξεχνάτε πως η καλή συμπεριφορά του σκύλου σας ξεκινάει από εσάς, για αυτό δώστε πρώτα εσείς το παράδειγμα της καλής συμπεριφοράς.