Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Τι από αυτά που κάνεις ενοχλούν το σκύλο σου;

Τον λατρεύεις αυτό είναι σίγουρο και αυτός επίσης, είναι πάντα αφοσιωμένος και χαρούμενος που σε βλέπει, θα είναι για πάντα ο αγαπημένος και πιστός σου φίλος. Μια μόνιμη πηγή χαράς και αγάπης στο σπίτι, που γενναιόδωρα δίνει σε όλους, το νοιάζεσαι, το αγαπάς και θα έκανες τα πάντα για εκείνο.. Μήπως όμως, κάποια πράγματα από όσα κάνεις, με τόση σιγουριά πως είναι ό,τι καλύτερο μπορείς, το εκνευρίζουν ή το ενοχλούν και -φυσικά- δεν μπορεί να σου τα πει; Του φέρεσαι σαν να είναι μικρό παιδί; Εμμμ η απάντησή σου μάλλον είναι “Ναι” .

Όσοι έχουν σκύλο ξέρουν πως ένας σκύλος γίνεται μέλος της οικογένειας πολύ εύκολα και πολύ εύκολα επίσης μπορείς να του συμπεριφερθείς σαν να είναι μικρό παιδί. Ένας σκύλος όμως δεν είναι για πάντα κουτάβι, μεγαλώνει, ενηλικιώνεται και διεκδικεί τον σεβασμό και την εκτίμησή σου. Οι συνεχείς φωνές και οι προστακτικές δεν έχουν συνεπώς το αποτέλεσμα που έχουν σε ένα μικρό παιδί, αλλά μπορεί να έχουν το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουμε, αν θίγουν συστηματικά τον εγωισμό του και το προσβάλλουν. Όσο και να του εξηγούμε με κάθε λεπτομέρεια τι έκανε λάθος μην περιμένεις να καταλάβεις. Μπορεί η ομιλία να είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, οι σκύλοι όμως καταλαβαίνουν μόνο το βασικό συναίσθημα των λόγων σου κι όχι όλα όσα του λες

Αν λοιπόν τον πνίγεις στα χάδια κάθε ώρα και λεπτό σταμάτα να το κάνεις, είναι φυσικό να θες να δείξεις την τρυφερότητα σου αλλά αν αυτό γίνεται συνέχεια θα σταματήσει να το εκτιμάει. Θα πρέπει λοιπόν να θυμάσαι ότι το κάθε ζώο έχει τη δική του προσωπικότητα και τις δικές του διαθέσεις και κυρίως ότι δεν είναι λούτρινο.! Μια αγκαλιά στον σκύλο σου συνήθως ανάλογα την προσωπικότητα του μεταφράζεται και διαφορετικά, η αγκαλιά μπορεί να ερμηνευθεί και ως μια προσπάθεια άσκησης κυριαρχίας από μέρους σου, την οποία μπορεί να ανεχτεί με υπομονή τις περισσότερες φορές, μπορεί όμως και να νιώσει απειλή, φόβο και απέχθεια και να αντιδράσει επιθετικά. Ο σεβασμός στις επιθυμίες του είναι ο καλύτερος τρόπος να του δείξεις την αγάπη σου.

Προσπάθησε να επικοινωνήσεις με συναισθήματα και διακριτικότητα γιατί ως γνωστόν τα ζώα λειτουργούν με το ένστικτο και ξέρουν πολύ καλά να διαβάζουν συναισθήματα και διαθέσεις. Ένας καλός τρόπος επικοινωνίας συναισθημάτων είναι τα μάτια μας για αυτό και μόλις ένα βλέμμα είναι το πρώτο βήμα της σχέσης του ανθρώπου με τον σκύλο. Δεν είναι τυχαίο πως ένα σύστημα εξημέρωσις άγριων ζώων βασίζεται στην επικοινωνία με τα μάτια. Ο καλύτερος τρόπος να δείξεις την αγάπη σου είναι ο σεβασμός στο χώρο του.

Ο σκύλος επικοινωνεί με το ένστικτό του και αντιλαμβάνεται πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις και του λες. Αν θέλεις να του δείξεις την αγάπη σου είναι καλύτερο να το κάνεις με τις κινήσεις σου και τις πράξεις σου, εκφράζοντας θετικά συναισθήματα αλλά και αφιερώνοντας του χρόνο για παιχνίδι και βόλτα.