Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Γιατί ο σκύλος μου τρώει γρασίδι;

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα συχνό φαινόμενο το οποίο όλοι μας έχουμε παρατηρήσει στους σκύλους μας, ένα φαινόμενο το οποίο σε αρκετούς έχει δημιουργήσει την απορία για ποιο λόγο συμβαίνει, βέβαια δεν είναι άλλο από το γεγονός και την απορία "Γιατί ο σκύλος μου τρώει γρασίδι;"

Αν το κοιτάξουμε από επιστημονικής πλευράς θα δούμε πως οι σκύλοι κατατάσσονται στα παμφάγα ζώα και ως συνέπεια αυτού να μπορούν να τραφούν ακόμα και με φυτά αλλά και φρούτα, συμπληρώνοντας έτσι το διατροφολόγιο τους. Οπότε μην απορείτε με αυτήν τους τη πράξη, σίγουρα κατά την διάρκεια μιας βόλτας αλλά και κατά την διάρκεια παιχνιδιού στην αυλή σας θα τύχη να δείτε το σκυλί σας να τρέφετε και με γρασίδι αλλά και με φυτά.

Βέβαια από εξηγήσεις για την πράξη αυτή υπάρχουν πολλές θα προσπαθήσουμε όμως να σας δώσουμε τις πιο σημαντικές:

  1. Από τις πρώτες εξηγήσεις που μπορούν να δοθούν έχει να κάνει με την έλλειψη θρεπτικών συστατικών, δηλαδή να τους λείπουν από την βασική τους διατροφή θρεπτικά συστατικά και να προσπαθούν να τα ανακτήσουν με αυτό τον τρόπο.
  2. Δεύτερον λόγο της οξυμένης όσφρησης τους ανακαλύπτουν πολύ εύκολα εάν κάποιος άλλος σκύλος του αντιθέτου φύλου έχει αφήσει εκεί κάποιες ορμονικές εκκρίσεις, με συνέπεια να προσπαθούν να τις γευτούν.
  3. Μεγάλο ρόλο σε αυτή τους συνήθεια παίζει και η ρουτίνα τους και η καθημερινότητα τους, κατά πόσο δηλαδή τους δημιουργούμε καινούρια ερεθίσματα ώστε να μην βαριούνται, οπότε όταν βαριέται υπάρχει πιθανότητα να τρώει χόρτα.
  4. Και τέλος μια άλλη εξήγηση που έχει δοθεί είναι πραγματικά να τους αρέσει η γεύση και η υφή τους.

Τι να προσέξω εάν ο σκύλος μας τρώει χορτάρια..?

  • Φροντίστε να μην αφήνετε τον σκύλο σας να τρώει χορτάρι από μέρη τα οποία δεν γνωρίζετε εάν έχουν γίνει ψεκασμοί χημικών ή ρίψη λιπασμάτων.
  • Να αποφεύγεται να τον αφήνεται να τρώει χορτάρι και γενικά οτιδήποτε μπορεί να καταποθεί κατά την διάρκεια της καθημερινής σας βόλτας.
  • Μεριμνήστε για την ισορροπημένη του διατροφή και παρατηρήστε εάν εξακολουθεί ακόμα να τρώει χορτάρι.

Τι να κάνω εάν ο σκύλος μου τρώει αρκετά μεγάλη ποσότητα χορταριού.?

  • Θα πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο σας να του αναφέρεται το γεγονός ώστε να σας ρυθμίσει την διατροφή του.

Ilove dog tips: Μην λαμβάνετε υπόψιν σας το σενάριο που θέλει τους σκύλους να τρώνε γρασίδι επειδή νιώθουν στομαχικές διαταραχές, διότι κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Βέβαια αυτό το σενάριο συμβαίνει μόνο στις γάτες.