Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Γιατί οι σκύλοι σκάβουν; Μμμμ καλή ερώτηση!

Σου έχει τύχη και εσένα να έχεις αφήσει τον σκύλο σου μόνο του στην αυλή για λίγη ώρα και όταν γυρίσεις να βρεις ένα σκαμμένο κήπο και κατεστραμμένα λουλούδια..? Μάλλον ναι, εάν είσαι από τους τυχερούς που διαθέτουν εξωτερικό χώρο και κήπο βέβαια..!

Ξέρουμε είναι λίγο εκνευριστικό να βρίσκεις τον κήπο σου σκαμμένο και με κομμένα λουλούδια, μην εκνευρίζεσαι όμως πρέπει να αποδεχθείς πως αυτό είναι μια σκυλίσια συμπεριφορά που δεν κόβεται εύκολα. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως γιατί οι σκύλοι σκάβουν..?

Ας δούμε λοιπόν γιατί τους συμβαίνει αυτό..!

Μήπως φταίτε και εσείς λίγο..?

Έχει παρατηρηθεί λοιπόν πως οι σκύλοι που σκάβουν σε ένα κήπο ή μια αυλή το κάνουν γιατί βαριούνται, η συνήθεια αυτή αναπτύσσεται όταν θέλουν να εκτονωθούν. Φροντίστε να προσφέρετε στον σκύλο σας σωματική αλλά και πνευματική άσκηση ώστε να εκτονώνει την ενέργεια του. Την επόμενη φορά που θα εκνευριστείτε με ένα σκαμμένο κήπο σκεφτείτε αν προσφέρετε στον σκύλο σας την καθημερινή εκτόνωση που χρειάζεται.

Δεύτερος λόγος που ένας σκύλος σκάβει είναι για να κρύψει την τροφή του, όλοι το ξέρουν αυτό, αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι το γιατί. Η απάντηση είναι απλή σκάβουν επειδή έχουν αναπτυγμένο το ένστικτο επιβίωσης, είναι κάτι που διακατέχει σχεδόν όλα τα σκυλιά.

Τρίτος λόγος έχει να κάνει με την εποχή που η ζέστη είναι αρκετή και πολλές φορές ανυπόφορη για τον σκύλο μας. Το σκάψιμο το καλοκαίρι πολλές φορές γίνεται για να δημιουργήσουν μια λακούβα έτσι ώστε να ξαπλώσουν μέσα. Η δροσιά του σκαμμένου φρέσκου χώματος είναι αρκετή για να τα ανακουφίσουν.

Τέλος υπάρχουν συγκεκριμένες ράτσες σκύλων οι οποίες έχουν έντονο το ένστικτο της ανίχνευσης όπως τα κυνηγόσκυλα κ.α τα οποία υπάρχει πιθανότητα να σκάβουν διότι μύρισαν κάτι συγκεκριμένο στο υπέδαφος.

Όπως βλέπεται το φαινόμενο σκαψίματος είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο και δεν θα πρέπει να εκνευρίζεστε για αυτό, η μόνη λύση στο να διακόψετε το γεγονός αυτό είναι να του αποσπάσετε την προσοχή με κάτι άλλο.

Σε καμία περίπτωση μην τον μαλώσετε εκ των υστέρων, δηλαδή μετά από ώρα αφού έχει κάνει την ζημιά, δεν είναι σε θέση να καταλάβει το λόγο που το κάνετε, προσπαθήστε να το κάνετε μόνο την ώρα που το κάνει.