Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Κολύμπι και οι ευεργετικές του ιδιότητες για τους σκύλους μας

Εμείς εδώ στο ilovedogs γνωρίζουμε καλά τι είναι αυτό που κάνει τους σκύλους χαρούμενους και υγιείς για αυτό έχουμε προσαρμόσει ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων τέτοιο έτσι ώστε οι σκύλοι να εκτονώνονται και να γυμνάζονται για να παραμένουν υγιείς. Στο βασικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων μας περιλαμβάνεται το κολύμπι που ως γνωστόν οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι αρκετές όπως και σε εμάς τους ανθρώπους. Το κολύμπι για τους σκύλους αποτελεί την καλύτερη μορφή άσκησης για τους μύες αλλά ενδείκνυται και ως μορφή κινησιολογίας σε σκύλους οι οποίοι έχουν ορθοπεδικά προβλήματα ή προέρχονται μετά από κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις.

Η πισίνα που διαθέτουμε για το κολύμπι των σκύλων είναι ο πιο υγιείς τρόπος για να γυμναστεί και να εκτονωθεί από ότι σε μια θάλασσα. Το θαλασσινό νερό είναι αρκετά επικίνδυνο σε περίπτωση που ο σκύλος μας πιει πολύ από αυτό, αλλά υπάρχει και κίνδυνος δερματικών παθήσεων σε περίπτωση που δεν τον ξεπλύνουμε με γλυκό νερό. Στο ilovedogs φροντίζουμε την πισινά μας καθημερινός με συχνές απολυμάνσεις του νερού έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στους μικρούς μας φίλους. Επιπλέον το μπάνιο στην πισίνα τώρα το καλοκαίρι είναι ότι πιο απολαυστικό μπορούμε να κάνουμε για τους σκύλους μας καθώς δεν διαθέτουν ιδρωτοποιούς αδένες για να καταφέρουν να ρυθμίσουν την θερμοκρασία του σώματος τους και κατά συνέπεια να μην μπορούν να αποβάλουν την θερμότητα και έτσι ένα δροσιστικό μπανάκι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται.

Σαφώς δεν είναι όλα τα σκυλάκια γεννημένοι κολυμβητές, για αυτό και εμείς έχουμε διαμορφώσει στον χώρο μας μικρές σε βάθος πισίνες έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κολυμπούν παρά μόνο να απολαμβάνουν την δροσιά βουτώντας απλά μέσα, αυτό αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο και για εσάς που διαθέτετε χώρο στο σπίτι για να τοποθετήσετε μια μικρή πισίνα, με αυτόν το τρόπο ο σκύλος σας θα παίζει και θα δροσίζεται όποτε αυτός θέλει. Σίγουρα κάτι τέτοιο θα το λατρέψει όσο τίποτα άλλο.

Φροντίστε να κάνετε το σκυλάκι σας από μικρό να αγαπήσει το νερό και οι εμπειρίες που θα αποκτήσει να είναι ευχάριστες έτσι ώστε να το θεωρεί κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό, στην συνέχεια μεγαλώνοντας θα του είναι πολύ πιο εύκολο να μπει σε μια πισίνα για κολύμπι από έναν σκύλο που έχει άσχημες εμπειρίες και δεν έχει συνηθίσει το νερό.