Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Ξενοδοχείο σκύλων τιμές

Το να έχει κανείς σκύλο είναι μεγάλη απόφαση. Τα σκυλιά είναι σαν τα παιδιά, χρειάζονται φροντίδα και μέριμνα. Κάποια πράγματα τα ξέρουμε από την αρχή, κάποια άλλα όμως τα ανακαλύπτουμε στην πορεία. Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές είναι όταν χρειάζεται να φύγουμε χωρίς το σκύλο μας για δουλειά ή για διακοπές. Οι σκύλοι κάθε φορά που φεύγουμε βιώνουν την αγωνία της εγκατάλειψης, κάθε αντίο τους κοστίζει...

Μπροστά στο ψυχολογικό κόστος, το κόστος ενός καλού ξενοδοχείου σκύλων μοιάζει μικρό, ειδικά αν το ξενοδοχείο που θα επιλέξουμε κάνει το σκύλο μας χαρούμενο.

Κάνοντας μια γρήγορη έρευνα με κριτήριο τις τιμές των ξενοδοχείων σκύλων, είτε στο διαδίκτυο ή ρωτώντας φίλους και γνωστούς, θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Πως θα καταλάβουμε λοιπόν ποιο είναι το καλύτερο;

Μια βασική αρχή για την κατάλληλη επιλογή ξενοδοχείου σκύλων είναι να μην επιλέγουμε κοιτάζοντας μόνο την τιμή. Η τιμή δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό μας κριτήριο γιατί ότι είναι καλό για την τσέπη μας δεν σημαίνει ότι είναι καλό και για τον σκύλο μας. Καμιά φορά μια οικονομική επιλογή μπορεί να του κοστίσει ακριβά. Καλό θα ήταν τα κριτήρια μας να είναι πρωτίστως ποιοτικά.

Οι σκύλοι είναι κοινωνικά ζώα, έχουν ανάγκη από χάδια, παιχνίδι και συναναστροφή με άλλα σκυλιά. Είναι σημαντικό το ξενοδοχείο σκύλων που θα επιλέξουμε να πλαισιώνεται από έμπειρο προσωπικό που θα ξέρει πως να διαχειριστεί ακόμη και τους πιο δύσκολους επισκέπτες. Υπάρχει πάντα τρόπος με κατάλληλη φροντίδα και αγάπη, ακόμη και οι πιο κλειστοί χαρακτήρες, να αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και να κοινωνικοποιηθούν. Τι καλύτερο από το να τελειώνουν οι διακοπές του σκύλου μας έχοντας κάνει νέες παρέες;

Εγκαταλείποντας το χώρο τους οι σκύλοι αισθάνονται ανασφάλεια, χάνουν τις γνώριμες μυρωδιές και τα χουχουλιάσματα στην αγαπημένη γωνία του κρεβατιού. Είναι σημαντικό το ξενοδοχείο που θα επιλέξουμε να παρέχει χώρους φιλοξενίας που θα κάνουν τους θαμώνες τους να αισθάνονται «σαν στο σπίτι τους». Κάποια ξενοδοχεία σκύλων προτείνουν τη φύλαξη των κατοικίδιων σε κλουβιά. Σκεφτείτε το… πότε ήταν οι τελευταία φορά που κλείσατε να μείνετε σε κλουβί στις διακοπές σας;

Καμιά φορά δεν είναι εύκολο να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο… Ένα σωστό ξενοδοχείο σκύλων οφείλει να φροντίζει για την ισορροπημένη διατροφή των θαμώνων του. Καλό είναι να ελέγχουμε αν στην τιμή που θα πληρώσουμε περιλαμβάνονται γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας που θα κρατήσουν το σκύλο μας υγιή, χαρούμενο και πάνω από όλα χορτάτο! Αν ο σκύλος μας ακολουθεί ιδιαίτερο πρόγραμμα διατροφής, ελέγχουμε ότι το ξενοδοχείο που επιλέξαμε δέχεται να φέρουμε εμείς την τροφή του.

Οι σκύλοι δεν είναι λάτρεις της καθιστικής ζωής, τους αρέσει να τρέχουν και να παίζουν στον καθαρό αέρα. Είναι σημαντικό το ξενοδοχείο σκύλων που θα επιλέξουμε να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον για να μπορεί το σκυλί να κυλιστεί, να μυρίσει, να εξερευνήσει και να παίξει για να εκτονωθεί. Ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου ο χώρος που χρειάζεται για να κινηθεί διαφέρει, ένα ξενοδοχείο σκύλων φτιαγμένο με τις σωστές προδιαγραφές έχει τον κατάλληλο χώρο για να μπορούν να παίζουν και να κοινωνικοποιούνται ακόμη και τα μεγάλα σκυλιά.

Όσον αφορά τη φύλαξη των κατοικίδιών μας οι καλές προθέσεις δεν είναι αρκετές. Πολλοί μπορεί να είναι πρόθυμοι να κρατήσουν το σκύλο μας είναι όμως «οι άνθρωποί του»; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το μάθουμε…
Να τους γνωρίσουμε! Τα ξενοδοχεία σκύλων οφείλουν να έχουν πρόσωπο. Δεν θα στέλναμε το παιδί μας σε μια απρόσωπη κατασκήνωση, γιατί να στείλουμε το σκυλί μας; Καλό είναι να επισκεφτούμε τον χώρο και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που θα κρατούν συντροφιά στον σκύλο μας όσο εμείς θα βρισκόμαστε μακριά του. Έχουν την κατάλληλη εμπειρία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να ανταποκριθούν ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες;
Καμιά φορά στις διακοπές συμβαίνουν και απρόοπτα, πρέπει οι άνθρωποι που βρίσκονται με τον σκύλο μας να ξέρουν πως να τα αντιμετωπίσουν. Η εξειδίκευση είναι σημαντική για να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε την ηρεμία και τη σιγουριά ότι το κατοικίδιό μας βρίσκεται σε καλά χέρια.

Τέλος, ρωτάμε άλλους φιλόζωους αν το ξενοδοχείο σκύλων που τείνουμε να επιλέξουμε το έχουν ακουστά. Μπορεί ένα ξενοδοχείο να μας φαίνεται καλή επιλογή αλλά οι σκύλοι των γνωστών και φίλων να λένε άλλα. Ακούγεται υπερβολικό; Κι όμως δεν είναι. Οι πιο αρμόδιοι να απαντήσουν αν ένα ξενοδοχείο είναι καλό είναι οι θαμώνες του και οι ιδιοκτήτες τους. Κάποια ξενοδοχεία σκύλων όπως το I Love Dogs έχουν σταθερούς θαμώνες, αυτό αποτελεί εγγύηση ότι οι επισκέπτες τους χαίρονται να βρίσκονται εκεί!

Αφού έχουμε ελέγξει ότι ένα ξενοδοχείο σκύλων καλύπτει όλα τα παραπάνω, τότε αρχίζουμε να εξετάζουμε τις τιμές. Ναι, οι τιμές έρχονται μετά. Αν δεν έχουμε τα χρήματα να αφήσουμε τον σκύλο μας σε κάποιο μέρος που εμπιστευόμαστε είναι καλύτερο να τον πάρουμε μαζί μας. Ο λόγος είναι απλός, ένα παιδί όταν θέλει να φύγει από μια κατασκήνωση έχει τον τρόπο να μας ειδοποιήσει, ο σκύλος μας από την άλλη δεν μπορεί να μας πάρει τηλέφωνο ή να μας στείλει γραπτό μήνυμα για να μας πει ότι δεν περνάει καλά. Όταν θα ανακαλύψουμε ότι ο αγαπημένος μας φίλος έζησε μια τραυματική εμπειρία θα είναι ήδη αργά.

Για να συγκρίνουμε τιμές συγκρίνουμε το κόστος διαμονής με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Μια πρώτη ματιά αρκεί για να καταλάβουμε αν κάποιος τα «παραφουσκώνει». Σίγουρα ένα ξενοδοχείο σκύλων δεν μπορεί να κοστίζει όσο ένα πολυτελές οικογενειακό resort, όχι γιατί οι σκύλοι μας έχουν λιγότερα δικαιώματα, αλλά γιατί έχουν άλλες απαιτήσεις από εμάς τους ανθρώπους. Από την άλλη, κάποιες υπηρεσίες κοστίζουν περισσότερο από μερικά κλουβιά.

Αν βρούμε ένα ξενοδοχείο εκτός Αττικής δεν πρέπει να ξεχάσουμε στο κόστος διαμονής να προσθέσουμε και το κόστος της βενζίνης. Το ξενοδοχείο σκύλων που βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι μας μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή αλλά και ένα ξενοδοχείο σκύλων αρκετά μακριά από την πόλη μπορεί να μας δυσκολέψει. Μην ξεχνάτε ότι το ξενοδοχείο θα το επισκεφτούμε τουλάχιστον τρεις φορές, μια για να γνωρίσουμε το χώρο και τους ανθρώπους, μια για να αφήσουμε τον σκύλο μας και μια για να τον παραλάβουμε. Θα πρέπει να βρίσκεται κάπου που μπορούμε να φτάσουμε με σχετική άνεση και ταχύτητα.

Ίσως έχετε καταλάβει διαβάζοντας μέχρι εδώ ότι η επιλογή ξενοδοχείου σκύλου δεν είναι και η πιο εύκολη απόφαση, ισχύει. O λόγος είναι ότι αποφασίζουμε για λογαριασμό κάποιου άλλου που δεν έχει τη δυνατότητα να μας εκφράσει την προτίμησή του με λόγια.
Ο σκύλος θα ξέρει αν το μέρος είναι κατάλληλο για εκείνον αφού έχει αποκτήσει την εμπειρία, άρα πρέπει όταν επιλέγουμε, να είμαστε τα μάτια και τα αυτιά του. Ίσως η καταλληλότερη επιλογή λέξεων όταν ψάχνουμε στο διαδίκτυο να μην είναι «ξενοδοχείο σκύλων τιμές». Καλύτερα να ξεκινάμε από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τις εγκαταστάσεις, την εμπειρία των ανθρώπων, την ασφάλεια, τις κριτικές των φιλόζωων.
Η τιμή έρχεται μετά. Σίγουρα, ειδικά στις μέρες μας, η τιμή παίζει ρόλο αλλά πάντα την εξετάζουμε σε σχέση με τις παροχές. Το φτηνό δεν σημαίνει πάντα ότι είναι και καλό.

Την επόμενη φορά πριν επιλέξετε ξενοδοχείο σκύλου σκεφτείτε: Που θα περάσει ο σκύλος καλά; Ποιο είναι το μέρος εκείνο που θα κάνει την εμπειρία του αποχωρισμού λιγότερο επώδυνη; Ποιο ξενοδοχείο προσφέρει όσα ο σκύλος κι εσείς έχετε ανάγκη για να περάσετε αξέχαστες διακοπές ο ένας μακριά από τον άλλον; Ποιο ξενοδοχείο προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε λογική τιμή;

Καλύτερα να σκεφτείτε πριν αποφασίσετε, η λάθος επιλογή μπορεί να σας κοστίσει.

Μικρού μεγέθους
από
10-30€
 • Miniature-Toy, Shih-tzu, κ.ο.κ.
 • *Εξωτ. Αποπαρασίτωση
 • *Σίτιση
 • *Κτηνιατρική κάλυψη
 • *Μπάνιο
*Κατόπιν συνεννόησης με επιπλέον χρέωση.
**Φ.Π.Α. το 24% δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμη
Μεσαίου μεγέθους
από
10-30€
 • Cocker Spaniel, Cannine, Terrier, κ.ο.κ.
 • *Εξωτ. Αποπαρασίτωση
 • *Σίτιση
 • *Κτηνιατρική κάλυψη
 • *Μπάνιο
*Κατόπιν συνεννόησης με επιπλέον χρέωση.
**Φ.Π.Α. το 24% δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμη
Μεγάλου μεγέθους
από
10-30€
 • Λυκόσκυλα, Retrievers, Δαλματίας κ.ο.κ.
 • *Εξωτ. Αποπαρασίτωση
 • *Σίτιση
 • *Κτηνιατρική κάλυψη
 • *Μπάνιο
*Κατόπιν συνεννόησης με επιπλέον χρέωση.
**Φ.Π.Α. το 24% δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμη
Πολύ μεγάλου μεγέθους
από
15-40€
 • Cane Corso, Mastiff, Dogo Argentino κ.ο.κ.
 • *Εξωτ. Αποπαρασίτωση
 • *Σίτιση
 • *Κτηνιατρική κάλυψη
 • *Μπάνιο
*Κατόπιν συνεννόησης με επιπλέον χρέωση.
**Φ.Π.Α. το 24% δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμη