Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Ξενοδοχείο ζώων Αθήνα

Η απόκτηση κατοικίδιου είναι μια κατεξοχήν αστική συνήθεια.
Είναι λογικό που εμείς οι άνθρωποι της πόλης έχουμε ανάγκη να έρθουμε σε επαφή με τη φύση και τα κατοικίδια είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε να ακούμε το ένστικτό μας. Τα κατοικίδια προσφέρουν στους ανθρώπους πολλά και μεταξύ άλλων συμβάλλουν στο να είμαστε υγιείς και χαρούμενοι. Ειδικά οι σκύλοι, από τα πολύ παλιά χρόνια, έχουν αποδείξει ότι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, η αγάπη για τους ιδιοκτήτες τους είναι ανιδιοτελής κι αυτό τους καθιστά συντρόφους για μια ζωή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλοί ψυχίατροι στην Αμερική συστήνουν την απόκτηση σκύλου σε άτομα που πάσχουν από άγχος, κατάθλιψη και ψυχικές ασθένειες που οφείλονται κατά πολύ στη τρόπο που η ζωή στις μεγαλουπόλεις διαμορφώνει τον ψυχισμό μας.

Οι σκύλοι μας αγαπούν χωρίς όρια κι εμείς επιστρέφουμε την αγάπη τους με χάδια και φροντίδα, γι’ αυτό και η απόκτηση σκύλου δεν πρέπει να γίνεται επιπόλαια. Το να έχεις σκύλο είναι ευθύνη, οι σκύλοι μας είναι απόλυτα εξαρτώμενοι από εμάς και οι αποφάσεις που παίρνουμε για εκείνους έχουν άμεσο αντίκτυπο στην διάθεσή τους. Μια από τις πιο δύσκολες και σημαντικές αποφάσεις που θα κληθεί αργά ή γρήγορα να πάρει ένας ιδιοκτήτης σκύλου είναι, που θα αφήσει τον σκύλο του όταν χρειαστεί να φύγει από την πόλη για δουλειά ή αναψυχή και οι συνθήκες δεν του επιτρέπουν να τον πάρει μαζί του. Δυστυχώς οι σκύλοι μας δεν μπαίνουν στο διαδίκτυο για να χαζέψουν, αυτή είναι μια απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε εμείς για λογαριασμό τους.

Η στιγμή του αποχωρισμού πριν από ένα ταξίδι είναι επώδυνη και για τον σκύλο και για τον άνθρωπο. Για τον σκύλο κάθε αποχωρισμός κρύβει την αγωνία της εγκατάλειψης ενώ για τον άνθρωπο κρύβει ενοχές. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ψάχνουν ένα ξενοδοχείο σκύλων κοντά στο σπίτι τους, ίσως αυτό τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι ο σκύλος «θα μυριστεί» ότι βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, ίσως να αισθάνονται ότι θα είναι πιο εύκολο να «πεταχτούν» αν κάτι χρειαστεί.

Οι εναλλακτικές είναι σίγουρα πολλές, υπάρχουν ξενοδοχεία σκύλων σε πολλές περιοχές της Αθήνας, ανάλογα με την περιοχή που μένουμε υπάρχει κι ένα ξενοδοχείο κοντά μας. Πληκτρολογούμε «ξενοδοχείο σκύλων Αττική» κι εμφανίζεται, Πειραιάς, Περιστέρι, Νίκαια, Άλιμος, Κορωπί, Μαρκόπουλο… Σίγουρα θα βρούμε κάποιο στην ευρύτερη περιοχή μας, το θέμα είναι αν το ξενοδοχείο σκύλων της γειτονιάς μας είναι και το καταλληλότερο. Μπορεί ένα ξενοδοχείο δίπλα μας να απαλύνει τις ενοχές μας αλλά το ερώτημα είναι, αν εκεί θα περάσει καλά ο σκύλος μας.

Η απόσταση από το σπίτι είναι το λιγότερο που μπορεί να ενδιαφέρει έναν σκύλο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι γάτες είναι εκείνες που δένονται περισσότερο με τα σπίτια, οι σκύλοι δένονται με τους ανθρώπους. Όταν λοιπόν ο σκύλος μας βρεθεί μακριά, σημασία έχει ποιοι θα είναι οι άνθρωποι που θα βρίσκονται κοντά του. Είναι σημαντικό το ξενοδοχείο που θα επιλέξουμε να πλαισιώνεται από ανθρώπους που αγαπούν το αντικείμενο εργασίας τους. Να εξειδικεύονται στην φροντίδα σκύλων και να γνωρίζουν τις συνήθειες τους, να έχουν την κατάλληλη εμπειρία ώστε να μπορούν να αφουγκράζονται τις ανάγκες τους και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Όταν ο σκύλος μας αισθάνεται άνετα και ασφαλής στο περιβάλλον που βρίσκεται περνάει καλά κι εμείς καλύτερα.

Για τον σκύλο των πόλεων που έχει μάθει να κινείται στους δόμους πάντα πιασμένος στην άκρη ενός λουριού το περιβάλλον παίζει ρόλο. «Και τα σκυλιά δεμένα» είναι η έκφραση που σιχαίνονται οι σκύλοι πιο πολύ! Οι σκύλοι δεν γεννιούνται για να είναι δεμένοι, ίσα-ίσα, τρελαίνονται να παίζουν ελεύθεροι στη φύση με τους ανθρώπους αλλά ακόμη καλύτερα, με άλλα σκυλιά. Στην Αθήνα υπάρχουν πάρκα όπου οι ιδιοκτήτες αφήνουν τα σκυλιά τους να παίξουν ελεύθερα και να κοινωνικοποιηθούν, τι γίνεται όμως όταν οι ιδιοκτήτες λείπουν; Ένα καλό ξενοδοχείο σκύλων οφείλει να προσφέρει έναν ασφαλή, απόλυτα ελεγχόμενο χώρο όπου τα σκυλιά μπορούν να παίξουν χωρίς περιορισμούς υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού. Τα στρέμματα παίζουν ρόλο; Όχι, οι σκύλοι δεν κάνουν όνειρα για μεγάλο σπίτι με πισίνα, αν όμως τους προσφέρεις στρέμματα με γωνιές για εξερεύνηση και πισίνες με jacuzzi για να γυμνάζονται-παίζοντας, δεν θα πουν όχι!

Τον σκύλο μας δεν τον νοιάζει αν το ξενοδοχείο σκύλων που θα μείνει είναι στην άλλη γωνία από το σπίτι του, αρκεί το δωμάτιό του να τον κάνει να αισθάνεται σαν στο σπίτι του! Οι σκύλοι στο ξενοδοχείο πρέπει να κάνουν διακοπές, όχι να αισθάνονται ότι βρίσκονται στη φυλακή, οπότε ούτε λόγος για κλουβί! Οι σκύλοι πρέπει να έχουν τον χώρο τους, ιδανικά να μένουν σε σπιτάκια στα οποία θα μπορούν να ξεκουράζονται, να δροσίζονται, να παίζουν με τα παιχνίδια τους ή με άλλους σκύλους στη δική τους αυλή.
Σας φαίνεται υπερβολή; Κι όμως κάποια σκυλιά προτιμούν την ησυχία τους, ένα ξενοδοχείο που σέβεται τους θαμώνες του πρέπει να σέβεται και την ιδιωτικότητα τους.

Σπίτι σημαίνει και σπιτικό φαγητό, το φαγητό που παρέχει το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε πρέπει να πληροί τους κανόνες ισορροπημένης διατροφής για σκύλους. Η επιλογή των τροφών πρέπει να γίνεται με την ίδια αγάπη και φροντίδα που το κάνετε εσείς στο σπίτι. Το σκυλίσιο fast food δεν αποτελεί λύση για σκύλους που παίζουν και τρέχουν όλη μέρα. Οι λιχουδιές είναι μέσα στο πρόγραμμα, αρκεί να είναι υγιεινές. Αν ο σκύλος σας έχει ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες το ξενοδοχείο θα πρέπει να ανταποκριθεί, είτε προσαρμόζοντας το μενού στα μέτρα του ζώου, είτε ζητώντας να το κάνετε εσείς.

Τελικά η περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο δεν παίζει ρόλο; Κάποιοι συνεχίζουν να αναρωτιούνται… Φυσικά και παίζει! Ένα ξενοδοχείο στο βουνό, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μέσα στο πράσινο και στις μυρωδιές της φύσης, είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή από μια έκταση πιο κοντά στο κέντρο της πόλης. Ακόμη κι αν δεν έχει σημασία για εμάς τους ανθρώπους, οι σκύλοι μυρίζονται τη διαφορά! Τώρα, αν το ξενοδοχείο αυτό είναι πέντε λεπτά πιο κοντά ή πιο μακριά από το σπίτι μας τελικά έχει μικρή σημασία για εμάς, μεγάλη σημασία για τον σκύλο μας. Η Αθήνα είναι άλλωστε μια πόλη μικρή, πολύ μικρότερη από τις ανάγκες του, εσείς δεν θα οδηγούσατε πέντε λεπτά παραπάνω για να τον κάνετε ευτυχισμένο;