Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Αν ο σκύλος σας γαβγίζει ασταμάτητα τότε το παρακάτω άρθρο σας ενδιαφέρει

Ο σκύλος μου γαβγίζει ασταμάτητα και υπερβολικά, τι να κάνω..? Αυτή είναι μια καλή ερώτηση για να απαντήσουμε για πιο λόγο το κάνει και πως μπορείτε να το σταματήσετε μέχρι ενός βαθμού. Ο σκύλος μου γαβγίζει τι να κάνω για να σταματήσει..? Τίποτα να μην κάνεις οι σκύλοι γενικά γαβγίζουν, αυτός είναι ο τρόπος επικοινωνίας τους, σε διαφορετική περίπτωση που γαβγίζει ασταμάτητα τότε... ναι υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Γιατί ένας σκύλος γαβγίζει..? Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι..? Λόγοι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί, το γάβγισμα συνήθως γίνεται όταν θέλουν οι σκύλοι να δηλώσουν ενόχληση, αναζήτηση προσοχής, άγχος ή και ακόμα όταν θέλουν να παίξουν και να εκφοβίσουν. Πώς όμως θα σταματήσει αυτό όταν γίνεται σε υπερβολικό βαθμό..? Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι εύκολο απαιτεί χρόνο και εξάσκηση, με τις κατάλληλες όμως πρακτικές στο πέρασμα του χρόνου μπορεί κάποιος να καταφέρει να κάνει τον σκύλο του να μην γαβγίζει υπερβολικά και συνέχεια.

Πρώτη πρακτική που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος είναι πως για αρχή πρέπει να διορθώσει την συμπεριφορά του σκύλου του, δηλαδή χρησιμοποιώντας ένα ήχο ή ένα μάλωμα να καταφέρει να σταματήσει για εκείνη την στιγμή το γάβγισμα, δεν σταματάει όμως εκεί συνεχίζει μέχρι να σταματήσει εντελώς, διότι ο εγκέφαλος του σκύλου βρίσκεται εκείνη την χρονική στιγμή σε συναγερμό με αποτέλεσμα να συνεχίσει το γάβγισμα, για αυτό θα πρέπει να υπάρχει υπομονή μέχρι ο σκύλος να ηρεμήσει.

Δεύτερο βήμα έχει να κάνει με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη σκύλου, όπου θα πρέπει να παραμείνει ήρεμος χωρίς να είναι εκνευρισμένος για να καταφέρει να κάνει τον σκύλο του να διορθώσει αυτή την ενοχλητική του πράξη. Για αυτό λοιπόν σταματάμε να είμαστε εκνευρισμένοι για να σταματήσει και αυτός , σε διαφορετική περίπτωση ο σκύλος μας βρίσκει έναν ακόμα λόγο να δείξει απογοητευμένος μέσα από το γάβγισμα, φροντίστε να κάνετε τον σκύλο σας να νιώθει πρώτα άνετα μαζί σας μέσα από την ισορροπημένη συμπεριφορά σας.

Τρίτο βήμα πάλι εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη και κατά πόσο αυτός δίνει στον σκύλο του την απαραίτητη εκτόνωση που χρειάζεται στην καθημερινότητα του. Πριν λοιπόν πεις πως ο σκύλος σου γαβγίζει σκέψου πρώτα εάν εσύ τα κάνεις όλα καλά, δηλαδή τον βγάζεις κάθε μέρα βόλτα.? Χρησιμοποιείς δημιουργικούς τρόπους έτσι ώστε ο σκύλος σου να διοχετεύει εκεί την συσσωρευμένη ενέργεια του..? Αν δεν κάνεις κάποια από αυτά τότε προσπάθησε να βρεις τρόπο να χαρίσεις στον σκύλο σου νέες πνευματικές προκλήσεις, παιχνίδια ακόμα και μια εκπαίδευση ευελιξίας. Βρες κάτι το οποίο θα ταιριάζει στον σκύλο σου και θα είναι απόλυτα ασφαλές για αυτόν .

Τέλος εάν έχεις εξαντλήσει όλες τις εκδοχές και το φαινόμενο του υπερβολικού γαβγίσματος συνεχίζει τότε θα πρέπει να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου ειδικού.