Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Πως θα καταλάβω αν με αγαπάει ο σκύλος μου;

Συχνά αρκετοί μας κάνουν διάφορες ερωτήσεις οι οποίες αφορούν τα σκυλιά τους και πολλές φορές κάποιες από αυτές είναι πραγματικά αξιαγάπητες, όπως σε αυτές που θα απαντήσουμε σήμερα, “Μας αγαπούν τα σκυλιά μας..?” “Έχουν οι σκύλοι συναισθήματα..?”Μοναδικές ερωτήσεις για μοναδικές απαντήσεις..!

Οι απαντήσεις θα δοθούν πρώτα από μια τεκμηριωμένη και επιστημονική έρευνα που έγινε από ένα πανεπιστήμιο στην Ατλάντα το γνωστό “Emory” το οποίο προσέλαβε μια ομάδα επιστημόνων για να εξετάσει 12 διαφορετικά σκυλιά για να δουν εάν όντως τα σκυλιά αγαπούν και αισθάνονται πράγματα. Τα αποτελέσματα ύστερα από εξετάσεις σε αξονικό τομογράφο έδειξαν πως υπάρχει ένας μέρος στον εγκέφαλο των σκύλων το οποίο συνδέεται με τα θετικά συναισθήματα, με λίγα λόγια έδωσαν την απάντηση πως ΝΑΙ οι σκύλοι νιώθουν και αγαπούν και αποδεδειγμένα πλέον.

Ανακάλυψαν πως οι σκύλοι συμπάσχουν με τον άνθρωπο, μπορούν να αισθανθούν την αγάπη μας αλλά και να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη τους. Πολλοί βέβαια από εμάς γνωρίζουν πως δεν χρειάζεται να έχουμε αξονικό τομογράφο για να καταλάβουμε πως οι σκύλοι μας, μας αγαπούν, αλλά το καταλαβαίνουμε καθημερινά από την έκδηλη αγάπη που λαμβάνουμε από τους σκύλους μας.

Αν βέβαια είστε από αυτούς που θέλετε και μερικά πειστήρια τα οποία να αποδεικνύουν ότι όντως ο σκύλος σας, σας αγαπάει θα γράψουμε μερικά παραδείγματα παρακάτω για να καταλάβετε από πρώτο χέρι εάν ο σκύλος σας τρέφει για εσάς ξεχωριστά συναισθήματα.

  1. Αφού του έχετε προσφέρει το καθιερωμένο του γεύμα αν παρατηρήσετε πως μετά το φαγητό του η πρώτη του προτεραιότητα είναι να έρθει να σας “αγκαλιάσει” τότε αυτό είναι ένα σημάδι που πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψιν, μια τέτοια κίνηση σίγουρα κρύβει πολύ αγάπη μέσα της.
  2. Έχετε πέσει για ύπνο στο κρεβάτι σας ή στον καναπέ σας..? Τότε σίγουρα θα ξέρετε πως εκεί στα πόδια σας ή και δίπλα σας είναι μια φατσούλα η οποία απολαμβάνει και αυτή τον υπνάκο της μαζί σας. Οι σκύλοι που αγαπούν τον ιδιοκτήτη τους το κάνουν συνέχεια αυτό. Αυτή η κίνηση δείχνει μια άρρηκτη και συνδεδεμένη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.
  3. Γυρίζετε μετά από αρκετές ώρες στο σπίτι σας ύστερα από μια εξαντλητική μέρα, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως όταν ανοίγεται την πόρτα ο μικρός σας σκύλος σας πλησιάζει κουνώντας την ουρά του, αυτό είναι μια ένδειξη πως σίγουρα ο σκύλος σας είναι ευτυχισμένος.

I Love Dogs Tips: Να αγαπάτε τον σκύλο σας και να του το δείχνετε! Σύμφωνα με μελέτες, αν δεν αγαπάτε το σκύλο σας, μην περιμένετε να σας ανταποδώσει το συναίσθημα