Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Πως θα προφυλάξω τον σκύλο μου από την ζέστη του καλοκαιριού

Τα σκυλιά μας το καλοκαίρι και ειδικά όσα είναι μακρύτριχα υποφέρουν από την ζέστη όπως και εμείς, για αυτό θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στις παρακάτω συμβουλές για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

  1. Φροντίστε την καθιερωμένη του βόλτα να την κάνετε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ για να καταφέρετε να αποφύγετε την πολύ ζέστη.
  2. Κρατήστε τον σκύλο σας πάντοτε ενυδατωμένο, δώστε παραπάνω προσοχή σε σκουρόχρωμους σκύλους οι οποίοι απορροφούν περισσότερη θερμότητα από ότι οι ανοιχτόχρωμοι και σε σκύλους οι οποίοι έχουν αρκετό βάρος, φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.
  3. Λάβετε στο σπίτι όλα τα μέτρα τα οποία θα καταπολεμήσουν την ζέστη, βρείτε τρόπους να δροσίζεται τον σκύλο σας χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα ή μια βρεγμένη πετσέτα σε μια γωνία ενός δωματίου, για όσους όμως διαθέτουν χώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια μικρή παιδική πισίνα ώστε να δροσίζετε ο σκύλος σας.
  4. Όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο οι σκύλοι σκάβουν ακόμα και για να διατηρήσουν την θερμοκρασία τους ώστε να παραμείνουν δροσεροί, οπότε ένας ακόμη τρόπος δροσιάς είναι να αφήσετε τον σκύλο σας να σκάψει..! (Διαβάστε εδώ γιατί οι σκύλοι σκάβουν..?)
  5. Οι σκύλοι όπως όλοι ξέρουμε διαθέτουν ένστικτο οπότε αφήστε τον να βγει και λίγο έξω ώστε να αισθανθεί την ζέστη, τότε αυτομάτως και ενστικτωδώς θα καταλάβει πως θα πρέπει να μείνει λιγότερο δραστήριος.
  6. Δεν θα πρέπει ποτέ να αφήνετε το σκυλί σας στο αυτοκίνητο καθώς ένα αυτοκίνητο διατηρεί περισσότερη θερμοκρασία σε σύγκριση με έναν ανοιχτό χώρο ακόμα και αν βρίσκεται στην σκιά.

Ilove dogs Tips: Κρατήστε δροσερά τα πόδια τους και στομάχι τους καθώς οι σκύλοι δροσίζονται από κάτω προς τα πάνω.

Και τέλος μια από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες εδώ στο ilove dogs (Δείτε εδώ τις δραστηριότητες μας στο νερό) το Κολύμπι μια δραστηριότητα η οποία τόσο πολύ αγαπούν τα σκυλιά..! Προτιμήστε λοιπόν αντί να πάτε για περπάτημα να πάτε για μια δροσιστική βουτιά.