Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Οι σκύλοι και οι αισθήσεις τους

Οι σκύλοι όπως όλοι γνωρίζουμε είναι οι καλύτεροι φίλοι , είναι μοναδικά πλάσματα τα οποία πάντα θα μας αγαπούν και δεν θα μας προδώσουν ποτέ, όπως γίνεται συνήθως στις ανθρώπινες σχέσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορούν να αισθανθούν σχεδόν τα πάντα, όπως το πότε κάποιος μπορεί να μας πλησιάσει για να μας κάνει κακό, αν πρόκειται να γίνει σεισμός ή αν έρχεται ακόμα και μια καταιγίδα και όχι μόνο.

Οι αισθήσεις των σκύλων είναι αρκετά οξυμένες, δεν είναι τυχαίο πως στα αρχαία χρόνια μπορούσαν ακόμη να προβλέψουν για το που θα χτυπήσει ο εγκέλαδος. Το γεγονός αυτό στα μεταγενέστερα χρόνια έκανε τους επιστήμονες να ερευνήσουν τι είναι αυτό που κάνει τους σκύλους να καταλαβαίνουν τόσα πολλά για τα φυσικά φαινόμενα. Η ακοή τους είναι αυτή που τους βοηθάει να καταλαβαίνουν πότε θα κάνει σεισμό, όπως ξέρουμε οι σκύλοι έχουν πάρα πολύ καλή ακοή και με αυτό τον τρόπο μπορούν να ακούσουν τις πλάκες της γης να χτυπάνε μεταξύ τους, ένα άλλο ενδεχόμενο θέλει τους σκύλους να καταλαβαίνουν τους σεισμούς μέσω των ποδιών τους. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι ένα, πως σκύλοι μπορούν να διαισθανθούν τους σεισμούς και μέσω τους γαβγίσματος καταφέρνουν να μας προειδοποιήσουν .

Εκτός βέβαια από τους σεισμούς μπορούν να καταλάβουν και το πότε έρχεται μια καταιγίδα. Οι καταιγίδες έχουν την ιδιότητα να γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και κατά συνέπεια αυτό να μπορούν οι σκύλοι να το καταλάβουν. Με την ακοή και πάλι αλλά και με την όσφρηση τους μπορούν να προβλέψουν και αυτό το φαινόμενο.

Η συνέχεια έχει να κάνει με την ιατρική και κατά πόσο μπορούν οι σκύλοι να βοηθήσουν σε αυτή. Οι σκύλοι λόγο της αυξημένης όσφρησης τους μπορούν να καταλάβουν εάν το αφεντικό τους έχει καρκίνο. Οι σκύλοι έχουν την ιδιότητα να μπορούν να μυρίζουν τους ανθρώπους και να καταλαβαίνουν εάν είναι άρρωστοι. Οι οσμές των ασθενειών είναι πολύ λεπτές και εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να καταφέρουμε να τις οσμηστούμε όπως ένας σκύλος.

Στα θέματα υγείας οι σκύλοι μπορούν να μας βοηθήσουν για αρκετές ασθένειες ακόμη και για την επιληψία. Βέβαια υπάρχουν σκύλοι που εκπαιδεύονται ώστε να μπορούν να εντοπίζουν ασθένειες για να καταφέρουν να βοηθήσουν το αφεντικό τους σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το πολύ εργαλείο που λέγεται σκύλος δεν σταματάει εδώ, υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορούν ακόμα να καταλάβουν και το πότε μια έγκυος θα γεννήσει. Οι αισθήσεις τους είναι οξυμένες στο μεγαλύτερο σημείο, όπως και η χρήση τους, σίγουρα θα έχετε δει πως χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού και συνδράμουν στις προσπάθειες των ανθρώπων να βοηθήσουν τον κόσμο στις δύσκολες στιγμές.

Οι σκύλοι είναι πανέξυπνα ζώα τα οποία με την σωστή εκπαίδευση και φροντίδα μπορούν να μας βοηθήσουν σε πολλές καταστάσεις στην ζωή μας. Μην ξεχνάτε πως οι σκύλοι επικοινωνούν με το ένστικτό τους και αντιλαμβάνονται πολλά περισσότερα από όσα νομίζεται και του λέτε.