Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Σκύλος και γάτα. Πως θα γίνουν δυο καλά φιλαράκια

Πολλοί από εσάς θα έχετε ακούσει την λαϊκή έκφραση που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να σχολιάσουμε τον τσακωμό ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που λέει “Σαν τον σκύλο με την γάτα”, αυτό μας δείχνει το πόσο δύσκολο είναι να καταφέρουμε να συμφιλιώσουμε μεταξύ τους τα 2 ζώα, δεν είναι κάτι αναπόφευκτο υπάρχει τρόπος να γίνει αρκεί να υπάρχει διάθεση και χρόνος έτσι ώστε να καταφέρετε μια μοναδική φιλία ανάμεσα σε μια γάτα και ένα σκύλο.

Όλα ξεκινούν από μικρή ηλικία, προσπαθήστε να κοινωνικοποιήσετε το γατάκι σας όταν αυτό ακόμα είναι στους πρώτους μήνες ζωής, φέρτε το σε επαφή με το σκύλο σας για να καταφέρει να συστηθεί από μικρή ηλικία στο νέο του περιβάλλον, αυτό από μόνο του είναι μια από τις καλύτερες πρακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε .

Σε δεύτερο στάδιο που θέλει να φέρνεται μεγαλύτερης ηλικίας γάτα στο σπίτι θα πρέπει να έχετε φροντίσει ο σκύλος σας να είναι εκπαιδευμένος τουλάχιστον στην βασική υπακοή και να γνωρίζει εντολές όπως του “κάτσε” και του “άστο” με αυτή την πρακτική θα μπορείτε προφορικά να ελέγξετε δύσκολες καταστάσεις ανάμεσα στον σκύλο και το νέο μέλος της οικογένειας σας την γάτα.

Σε αντίθετο ακριβώς σενάριο που θέλει να φέρνεται σκύλο στο σπίτι αντί για γάτα, θα πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο σκύλο, φροντίστε να γνωρίζετε τον χαρακτήρα της ράτσας που θα επιλέξετε και την ιδιοσυγκρασία του. Ανάλογα με την ράτσα και τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν θα καταφέρετε να επιλέξετε, ίσως ένας σκύλος με το ένστικτο του κυνηγού δεν θα ήταν και η καλύτερη δυνατή επιλογή. Βέβαια οι γάτες από μόνες τους έχουν την τάση να φοβούνται αρκετά με αποτέλεσμα να τρέχουν μακρυά από οποιοδήποτε κίνδυνο.

Σε περίπτωση που σκέφτεστε να υιοθετήσετε έναν σκύλο προτιμήστε έναν ο οποίος θα είναι μεγαλύτερης ηλικίας συνήθως οι μεσήλικες σκύλοι είναι πιο ήρεμοι και σοβαροί χωρίς να ψάχνουν να βρουν αφορμή για καβγά όπως τα νεαρά σκυλιά. Όπως και να έχει προσπαθήστε να γνωρίσετε τα ζωάκια μεταξύ τους έτσι ώστε να συνηθίσουν το ένα το άλλο, προσέξτε όμως να έχετε τον σκύλο σας υπό έλεγχο με το λουρί σε περίπτωση που εκνευριστεί.

Τέλος αυτό που θα πρέπει να τηρήσετε είναι να μην έχετε άγχος, όπως κάθε γνωριμία στην ζωή μας στην αρχή υπάρχουν δυσκολίες, στην συνέχεια το μόνο σίγουρο είναι πως θα αγαπήσει το ένα το άλλο και θα απολαμβάνουν παρέα την αγάπη και την φροντίδα σας.