Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Σκύλος και περιποίηση. Η ομορφιά και η υγεία του εξαρτάται από εσάς

Το να περιποιείσαι τον σκύλο σου είναι αρκετά πιο δύσκολο από ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος ο οποίος δεν το έχει κάνει ποτέ, για να μπορεί ο σκύλος να παραμείνει υγιείς και να δείχνει όμορφος εξαρτάται από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη και κατά πόσο αυτός ασχολείται με τον σκύλο του. Σίγουρα η περιποίηση των σκύλων χρειάζεται αρκετό χρόνο διότι περιλαμβάνει κόψιμο νυχιών, μπάνιο, χτένισμα ακόμα και καθαρισμό νυχιών και δοντιών. Βέβαια υπάρχει και μια ευκολότερη λύση αλλά όχι και τόσο οικονομική η οποία είναι να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία γκρούμερ ο οποίος θα φροντίσει τον σκύλο σας κάνοντας του όλα τα παραπάνω που αναφέραμε.

Εάν όμως είστε από αυτούς που μπορούν να αφιερώσουν αρκετό χρόνο στον σκύλο τους τότε ας δούμε ποια είναι τα βήματα έτσι ώστε να καταφέρετε να κάνετε την περιποίηση μια ωραία διαδικασία για εσάς και τον τετράποδο φίλο σας. Πρώτα από όλα χαλαρώστε τον σκύλο σας ώστε να καταλάβει ότι αυτό που ακολουθεί είναι μια συνηθισμένη διαδικασία, φροντίστε επίσης να έχετε προνοήσει και να έχετε μαζί σας κάποιες λιχουδιές για την επιβράβευση του κάθε φορά που καταφέρνετε π.χ να κόψετε κάποιο νύχι, τέλος αναφέρετε κάθε φορά την λέξη μπράβο.

Πριν όμως επιχειρήσετε να κόψετε τα νύχια του σκύλου σας θα πρέπει να προμηθευθείτε και τον κατάλληλο νυχοκόπτη ή αλλιώς έναν κόφτη νυχιών για σκύλους. Ρωτήστε έναν υπάλληλο Pet shop ή έναν επαγγελματία groomer έτσι ώστε να σας καθοδηγήσει σωστά. Το κόψιμο των νυχιών γίνεται όταν καταλάβουμε πως ο σκύλος δυσκολεύεται να περπατήσει ή ακούτε να κάνουν θόρυβο τα νύχια του στο πάτωμα του σπιτιού. Την διαδικασία αυτή δεν την αγαπούν και πολύ τα σκυλιά αντιδρούν ακόμα και όταν καταλάβουν ότι τους πιάνεται τα πόδια. Προσπαθήστε να μάθετε στον σκύλο σας από μικρό να νιώθει το άγγιγμα στα πόδια του, το κόψιμο νυχιών χρειάζεται να γίνεται μια φορά τον μήνα, οπότε επενδύστε χρόνο ο οποίος στην συνέχεια θα σας φανεί πολύτιμος.

Tips: Ζητήστε συμβουλές από την κτηνίατρο σας να σας καθοδηγήσει σωστά στον τρόπο κοψίματος των νυχιών ώστε να αποφύγετε τυχόν τραυματισμό του σκύλου σας.

Όσον αφορά την περιποίηση του τριχώματος του εκάστοτε σκύλου θα πρέπει να γνωρίζετε πως το κάθε τρίχωμα θέλει και την ανάλογη βούρτσα.

Αν ο σκύλος σας έχει μακριά τρίχα τότε το χτένισμα του θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά έτσι ώστε να μην μπερδεύεται το τρίχωμα του, με συνέπεια να δημιουργούνται κόμποι κάνοντας έτσι το χτένισμα πιο επώδυνο. Οι σκύλοι με μεσαίου μήκος τρίχας χρειάζονται μια φορά την εβδομάδα χτένισμα ενώ τα κοντότριχα μια φορά τον μήνα. Συνήθως τα περισσότερα σκυλιά απολαμβάνουν το χτένισμα και δεν χρειάζεται κάποιο ¨τρικ¨έτσι ώστε να τα κάνετε να συνηθίσουν την διαδικασία.

Tips:Η λάμψη και η υγεία του τριχώματος των σκύλων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την διατροφή τους.

Τέλος φροντίστε τον σκύλος σας με αγάπη και φροντίδα σαν να είναι ένα μωρό, χωρίς εσάς ο σκύλος σας δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά, ΜΗΝ το ξεχνάτε.