Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Συμβουλές πως να μην χάσετε τον σκύλο σας

Αυτό είναι ένα δυσάρεστο γεγονός που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας ανά πάσα στιγμή, θα πρέπει λοιπόν να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθεί κάτι τόσο θλιβερό. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και για εμάς αλλά και για τον σκύλο μας, καθώς η αγωνία μας για τον αν θα πάνε όλα καλά είναι μεγάλη, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ενστικτωδώς, μας περνούν από το μυαλό μόνο τα δυσάρεστα σενάρια όπως στο εάν τον κλέψει κάποιος ή τον χτυπήσει κατά λάθος κάποιο αυτοκίνητο, αυτές είναι μερικές σκέψεις κάποιου που έχει χάσει ένα σκύλο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικές συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε να χαθεί ο σκύλος σας.

Αυτό βέβαια που γνωρίζουμε είναι πως οι συνειδητοποιημένοι ιδιοκτήτες σκύλων σαφώς και παίρνουν κάποια μέτρα έτσι ώστε να αποφύγουν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, πάντα όμως υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να μην το έχουν προβλέψει με συνέπεια να συμβεί το κακό.

Αν θέλετε λοιπόν να μην ζήσετε ποτέ τέτοιες δύσκολες στιγμές ακολουθήστε μερικές από τις συμβουλές μας όπως τις έχουμε καταγράψει παρακάτω:

Πρώτο βήμα η κλασική λύση που όλοι την ξέρουν και ακολουθούν είναι η αγορά ενός περιλαίμιου όπου πάνω σε αυτό θα του έχετε μια μεταλλική ταυτότητα με τα στοιχεία σας όπως το όνομα σας αλλά και το τηλέφωνο σας, σε περίπτωση που βρεθεί από κάποιον και θέλει να βρει τον ιδιοκτήτη του σκύλου έτσι ώστε να τον παραδώσει.

Δεύτερη λύση και αναγκαία που τώρα με νόμο αναγκάζει όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων να το κάνουν είναι η εμφύτευση στον σκύλο μας το γνωστό πλέον τσιπάκι . Μια πολύ καλή και αποτελεσματική λύση καθώς ο μοναδικός αριθμός πιστοποίησης που φέρει κάνει την ανεύρεση του σκύλου μας πιο γρήγορη και εύκολη.

Στην καθιερωμένη σας βόλτα να τον έχετε πάντα με το λουρί του, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τον αφήσετε μόνο του ακόμα και σε ένα μεγάλο πάρκο, υπάρχει πιθανότητα να ξανοιχτεί πολύ με αποτέλεσμα να μην βρίσκει το δρόμο να γυρίσει πίσω, για αυτό λοιπόν μην τον αφήνετε πότε από τα μάτια σας, θέλει προσοχή ακόμα και στην αυλή του σπιτιού σας μια ανοιχτή πόρτα μπορεί να αποβεί μοιραία.

Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε πως η εκπαίδευση ενός σκύλου για να αποφύγουμε οτιδήποτε δυσάρεστο είναι αναγκαία, το να μάθουμε στον σκύλο μας μια βασική υπακοή του “έλα” και του “μείνε” είναι σίγουρα εντολές οι οποίες θα σας κάνουν ξενοιάσετε όπου και αν βρίσκεστε, στην βόλτα σας, στο σπίτι ακόμη και στην θάλασσα.

Μην πέφτετε λοιπόν στην παγίδα και την πλάνη πως σε εσάς δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, θυμηθείτε η πρόληψη θα σας σώσει από οτιδήποτε δυσάρεστο για εσάς και τον σκύλο σας.