Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

7 επικίνδυνα συμπτώματα για την υγεία του σκύλου σας

Εδώ στο Ilovedogs επειδή γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι για εσάς ο τετράποδος φίλος σας θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο για κάποια συμπτώματα που μπορεί να συναντήσετε στην διάρκεια ζωής του σκύλου σας και πως αυτά θα σας σώσουν από δύσκολες καταστάσεις καθώς θα γνωρίζετε πως κάτι δεν πάει καλά έτσι ώστε να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο σας.

Θα ξεκινήσουμε με ένα σύμπτωμα το οποίο χρήζει μεγάλης σημασίας εάν δούμε πως αυτό γίνεται σε μεγάλο βαθμό, η απώλεια βάρους στους σκύλους δεν είναι και πολύ σημαντική εάν είναι σε λίγο βαθμό, στην αντίθετη περίπτωση όμως που θέλει τον σκύλο να χάνει περισσότερο από το 10% του κανονικού του βάρους τότε η επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι αναγκαία. Οι παράγοντες συνήθως που κάνουν τους σκύλους να χάνουν αρκετό βάρος οφείλεται σε μεταβολικές διαταραχές, καρδιακές παθήσεις, ασθένειες νευρικού αλλά και μυϊκού συστήματος και καρκίνος, βέβαια υπάρχει και μια πιο ήπια αιτία απώλειας βάρους που οφείλεται σε διατροφικούς λόγους όπως αυτή της ανορεξίας.

Ένα δεύτερο σημαντικό σύμπτωμα που μπορεί να σας προϊδεάσει ότι κάτι συμβαίνει με την υγεία του σκύλου σας είναι ο πυρετός, σε αυτή την περίπτωση του πυρετού έχουμε υψηλή θερμοκρασία άνω τον 39 βαθμούς Κελσίου, σε αντίθεση με την κανονική θερμοκρασία των σκύλων που κυμαίνεται από 38 έως 39 βαθμούς, η άμεση μεταφορά του σκύλου σας στον κτηνίατρο για την άμεση διάγνωση είναι αναγκαία.

Τρίτο στην σειρά έχουμε το σύμπτωμα της δυσκολίας στην διαδικασία της αφόδευσις, συχνή διάρροια αλλά και αίμα στα κόπρανα, αυτά είναι μερικά από τα συμπτώματα που μας δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στο εσωτερικό του σκύλου μας. Σε καμία περίπτωση αν διακρίνετε τα συμπτώματα αυτά στον σκύλο σας να μην τα αφήσετε να περάσει έτσι, θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον κτηνίατρο σας.

Τέταρτο σύμπτωμα έχουμε το πρόβλημα της ούρησης, αν δείτε τον σκύλο σας να προσπαθεί να ουρήσει αλλά να μην τα καταφέρνει τότε αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να τον πάτε στον κτηνίατρο σας. Μια πέτρα στο ουροποιητικό σύστημα ή κάποιο άλλο εμπόδιο μπορεί να είναι η αιτία που τον δυσκολεύει να ουρήσει.

Πέμπτο στην κατάταξη των συμπτωμάτων έχουμε τον επίπονο βήχα, σε αυτό το σύμπτωμα θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία καθώς αυτό είναι ένα σημάδι πως ο σκύλος σας μπορεί να έχει πνευμονία, βρογχίτιδα ή και πρόβλημα στην καρδιά. Σε περίπτωση που ακούσετε τον σκύλο σας να βήξει μην πανικοβληθείτε καθώς μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και φυσιολογικό αν όμως γίνεται έντονα τότε σίγουρα θα πρέπει να πάτε στον κτηνίατρο.

Έκτο έχουμε την δυσκολία στην αναπνοή η οποία είναι ακριβώς το ίδιο όπως συμβαίνει και με εμάς τους ανθρώπους που χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολούθησής . Εάν ο σκύλος σας λαχανιάζει πολύ εύκολα, κουράζεται εύκολα, έχει έντονη και θορυβώδη αναπνοή τότε το πρόβλημα στους πνεύμονες ή στην καρδιά μπορεί να είναι αυτά που τα προκαλούν.

Τέλος στην σειρά έχουμε το σύμπτωμα του εμετού που όσοι είναι ιδιοκτήτες σκύλων γνωρίζουν πως αυτό είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που και τους ανησυχεί συνήθως. Βέβαια αν το φαινόμενο του εμετού γίνεται συχνά δηλαδή 2 και 3 φορές την ημέρα τότε κάτι συμβαίνει οπότε η επίσκεψη σας στον κτηνίατρο για την πρόληψη μιας σοβαρής ασθένειας είναι αναγκαία έτσι ώστε να καταφέρετε να γλυτώσετε τα χειρότερα.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπτώματα τα οποία θα πρέπει να γνωρίζετε έτσι ώστε να προλάβετε τα χειρότερα, η γνώση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το μεγαλύτερο εφόδιο σας για την καταπολέμηση θλιβερών γεγονότων που αφορούν τον σκύλο σας.