Ξενοδοχείο & Πανσιόν σκύλων στη Βαρυμπόμπη
Χρήσιμα άρθρα και πληροφορίες

Πόσο κοστίζει η βασική εκπαίδευση για σκύλους;

Η βασική εκπαίδευση στους σκύλους αποτελεί σημαντικό παράγοντα για να απολαμβάνουμε καλύτερα ο ένας την παρέα του άλλου. Ένας εκπαιδευμένος σκύλος αισθάνεται λιγότερο νευρικός, κοινωνικοποιείται πιο εύκολα και το κυριότερο, αισθάνεται ότι τον καταλαβαίνουν!

Η βασική εκπαίδευση χτίζει δυνατούς επικοινωνιακούς δεσμούς μεταξύ του σκύλου και του ιδιοκτήτη του. Καταλαβαίνοντας καλύτερα τις ανάγκες του σκύλου μας, ενδυναμώνουμε τη σχέση που έχουμε μαζί του.

Η βασική εκπαίδευση, πέρα από συναισθηματικά, έχει και πρακτικά οφέλη:
- Ο εκπαιδευμένος σκύλος είναι και πιο προστατευμένος, ειδικά αν βγαίνει βόλτα χωρίς λουρί. Ένας σκύλος που δεν έχει μάθει να ακούει τις φωνητικές μας εντολές μπορεί να πεταχτεί έξω από την πόρτα ή μπροστά από ένα αυτοκίνητο, ανά πάσα στιγμή.
- Στη βασική εκπαίδευση οι σκύλοι μαθαίνουν να σέβονται τα όρια.
Γνωρίζοντας τους κανόνες καλής συμπεριφοράς αισθάνονται πιο άνετα γύρω από ανθρώπους που δεν είναι ο ιδιοκτήτης τους αλλά και όταν βρίσκονται με άλλους σκύλους, όπως σε ένα φιλικό σπίτι ή σε ένα ξενοδοχείο σκύλων.

Η εκπαίδευση του σκύλου μας μπορεί να ξεκινήσει αφού κλείσει τις 70 ημέρες από τη γέννηση του, πριν, η βασική εκπαίδευση είναι δουλειά της μαμάς! Τα σκυλάκια από 6 μηνών και πάνω αρχίζουν να υπακούουν πιο εύκολα στις εντολές μας.

Στην αγορά υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτές που ακολουθούν διαφορετικές μεθόδους. Ο σωστός εκπαιδευτής θα ζητήσει να γνωρίσει και να αξιολογήσει το σκύλο μας πριν ορίσει χρόνο και κόστος για την εκπαίδευση του. Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως, η ράτσα, η προσωπικότητα και η ηλικία του ζώου, αλλά και η δική μας αποφασιστικότητα και διάθεση για συνεργασία.

Ο χρόνος εκπαίδευσης συνήθως δεν ξεπερνά τους τρεις μήνες για τα ενήλικα σκυλιά και τους έξι για τα κουτάβια, όσο για την τιμή, κυμαίνεται από 350€ - 1,000€, ανάλογα με την περίπτωση.